Gjesteboka

linje
Av Øyvind  14-05-2009

Sure gamle menn!

Det har seg slik at gamle menn har lov til å være sure og gretne. Tidens tann har satt sitt preg og det må komme ut et eller annet sted. Det betyr at det finnes et sett med uskrevne regler for senior spillere ( de over tredve) og et sett med uskrevne regler for aldersbestemte spillere (dvs de under tredve). For å friske opp litt i regelboka kan jeg nevne noen av de viktigst uskrevne reglene for en seniorspillere:

1. Seniorspillere har lov til å skjelle ut dommeren, til tross for at han har i årevis vet at dette ikke hjelper. Frustrasjonen må ut.

2. Seniorspiller kan kaste kølla eller knekke kølla over tverrliggeren, hvis spilleren ikke har fått ut sin frustrasjon ved å skjelle ut dommeren.

3. En innebandy kamp er et spill om liv, død og et godt ettermæle. Det betyr at alle midler er tilatt. I overgangsalderen skilles det ikke på om man spiller i 4. divisjon eller eliteserien. Faktisk er det viktigere å få sitt ettermæle bekreftet som spiller i 4.divisjon enn eliteserien. Seriemester i 4. divisjon er viktigere enn hvilken som helst kongepokal!!

5. En senior spiller har som plikt å krangle med motstanderen, være tverr, slenge umoden og barnslige meldinger til motstanderen, og ty til hevnaksjoner, dersom de eldre på laget ser det som en hensiktsmessig måte å straffe spillere på motstanderlaget. Det er ingen hindring at man leder 19-1 og det er 30 sekunder igjen av kampen.

4. En senior spiller har sin fulle rett til å irettesette en aldersbestemt spiller hvis han skulle finne på å skjelle på dommeren, ta fjerde divisjon for seriøst, kaste kølla, eller oppføre seg ufin overfor motstanderlaget. Slikt noe hører ikke hjemme på en innebandy bane og det er viktig at aldersbestemte spillere tar til seg den lærdommen slik at de kan lære livets realiteter. Det er viktig at de vokser opp til å bli sunne seniorspillere med riktige verdier. Man skal ikke glemme at de en gang i fremtiden skal representere LIBKs seniorlag. Det er ingen lett byrde.


Håper dette er oppklarende for de som måtte lure!

MVH

Lektor Andresen

 
Gå til Lørenskog IBK sin hjemmeside